RESTAURANGUTBILDNING

 

EN PRAKTIKBOK FÖR GYMNASIAL UTBILDNING

 

KURS: RESTAURANG 100 POÄNG

 

Ekonomi

 

PRISKALKYL

Namn: Garganelli med kyckling, champinjoner och dragonsås.

             Receptet är till 1 portion.

Datum:

Ingredienser

Kvantitet

Ā pris

Svinn i %

Nytt pris

Pris

Durumvetemjöl

100 g

 

 

 

 

Ägg

1 st

 

 

 

 

Salt o peppar

2 g

 

 

 

 

Muskotnöt

1 g

 

 

 

 

Olivolja

1 cl

 

 

 

 

Kycklingbröst

120 g

 

 

 

 

Lök

20 g

 

10

 

 

Vetemjöl

3 g

 

 

 

 

Grädde

1 dl

 

 

 

 

Dragon färsk

4 g

 

40

 

 

Champinjoner

50 g

 

 

 

 

Cocktailtomater

4 st

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sallad, dressing o bulle

1 port

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A  Råvarukostnad i kronor och öre

B  Önskad råvarukostnad i %

C  Nettopris                                          A/B*100

D  Moms  25%                                     C*0,25

E  Försäljningspris kalkylerat            C+D

F  Försäljningspris avrundat

             

 

 

 

 

Bok 6  Pris: 160:- exkl moms

 

Denna bok har kalkylblad, som är som frontsidan, där alla maträtter i bok 4 och 5 förekommer. Denna bok rekommenderas av mig att ta i pärmform, för då kan man koppiera sidorna bättre, när eleverna skall göra kalkyler till dessa anrättningar.

OBS! Alla sidor i denna bok eller pärm få koppieras för skolarbeten.